2014. november 1., szombat

Indiából a vidéki magyar otthonokba

Kedves Szomszéd!
Ha már ismerkedsz a meditációval, és olvasgatod a blogot, akkor Te is felfedezhettél már sok-sok indiai motívumot. A mantrák nyelvezete, az indiai hangszerek, a dalok (bhajanok) hangzásvilága, szárik, kurták, bindhik a homlokokon, indiai táncok, füstölők, stb.,  hogy csak a külsőségeket említsem. Amikor elkezdünk ismerkedni a sahaja jógával, eleinte furcsának tűnhet ez számunkra, magyar vidéki emberek számára. Talán izgalmasnak találjuk, talán ellenérzéseket vált ki belőlünk.
A sahaja jóga gyökerei, hagyományai szorosan kapcsolódnak az indiai hagyományokhoz. Shri Mataji, és végső soron a sahaja jóga is Indiából származik, így természetes, hogy magában hordozza ezt a kultúrát. Emellett elmondhatjuk, hogy India a spiritualitás országa. Az ősi értékrend, a Dharma, a hagyományok követése sokkal elevenebben él az indiai kultúrában, mint itt a nyugati világban.
A sahaja jóga meditáció az ősi, tiszta tudást hordozza. Azok a hagyományok, amelyekkel a sahaja jógában találkozunk, nagyon mélyre nyúlnak vissza, és magukban hordozzák a tiszta tudást, a kedvezőséget, amely megnyilvánul Shri Mataji tanításaiban, a zenében, a táncban, a mantrákban, az ünnepekben, és magában a meditációban. A léleknek olyan gazdag kultúrája tárul elénk, oly sok módon kifejeződve, és mindezek a dolgok a lelkünket táplálják, vibrációkkal töltenek fel minket, és gondolatmentessé tesznek minket.

Így kerülnek az egyszerű vidéki magyar ember otthonába és életébe - ebből a távoli országból - a gyönyörűen bemutatott indiai táncok,



mint pl. a kuchipudi >>>



a lélekemelő, meditatív zenék,



melyeket Te is könnyen megtanulhatsz énekelni >>>


a szó valódi értelmében vett spirituális könyvek,





















mint pl.:  Kabír misztikus dalai >>>

vagy még több könyv és hasznos olvasnivaló >>>


és maga a meditáció.















Könnyed meditáció Sangitával >>>


Ezeket az előadásokat nézve, és hallgatva, vagy a könyveket olvasva meditációba kerülünk, és emelkedetté válunk. Feltöltenek, táplálnak minket. Ismerkedj velük, és engedj be egy csipetnyit az indiai kultúrából a szívedbe, és az otthonodba. :-)

Örömteli, és lélekemelő meditációkat Kívánok.


Üdv.:
Szabina